TAQA geraakt door Persbericht SBB. Reageert als door horzel gestoken.

TAQA dat zich verzekerd denkt in zijn plannen een gasopslag aan te leggen in Bergen, reageerde gisteren razendsnel, als door een horzel gestoken, op het persbericht van de Stichting Beheersbelangen Boekelermeer, De Stichting die de belangen van grote bedrijven in de Boekelermeer behartigt.

De ondernemers zien zich ernstig gehandicapt in hun ontplooiing omdat de installatie van TAQA het hoogste niveau van veiligheidscirkels behoeft. Hierdoor gaat 40 hectare ecologisch bedrijventerrein verloren. Uit een onderzoek dat SBB liet uitvoeren door een ter zake kundig Ingenieurs bureau, blijkt dat de vergunningprocedure en de Milieu Effect Rapportage gemanipuleerd zijn door TAQA en de verantwoordelijke ambtenaren van het Ministerie van EL&I.

TAQA,  dat altijd laat reageert, op een minzame, betuttelende toon op de vaak uitstekend gefundeerde bezwaren van de Bergenaren en die afdoet als emoties en angsten, reageerde nu binnen een dag.

Psychologen zeggen dan dat als je rap reageert, je daadwerkelijk getroffen bent.

Maandag a.s. gaat de bestuursrechter de rechtmatigheid van de vestiging van de gasopslag in de Bergermeer beoordelen. (Had de minister wel het recht de Crisis- Herstelwet/Rijksinpassingsplan in te zetten.

Tekst persbericht

Lees hier het rapport

On March 31st, 2011, posted in: NIEUWS

Leave a Reply