Gasalarm2 niet tegen gasopslag in het algemeen

Wij horen nog vaak dat gasalarm2 tegen gasopslag of tegen de gasrotonde in het algemeen is. Dat is niet juist. Wij zijn op grond van wetenschappelijke rapporten overtuigd dat gasopslag in Nederland onnodig is en in de Bergermeer gevaarlijk, vanwege de instabiele ondergrond met breuklijnen.

De beoogde gasopslag onder Bergen is één van de twee meest aardbevingsgevoelige locaties in Noord Nederland. De andere Roswinkel met een gelijk risicoprofiel, is definitief gesloten vanwege die risico’s. Er zijn vele tientallen meer geschikte locaties voor opslag. De Rijksoverheid weigert categorisch onderzoek naar betere locaties voor opslag te doen. Op bijgaande de kaart van het KNMI zijn de twee risicovelden waaronder Bergen, roodgekleurd.

Zie kaartje KNMI

On March 18th, 2011, posted in: NIEUWS

Leave a Reply