Schooljeugd loopt straks gevaar door vrachtverkeer TAQA

Uit vooronderzoeken van Het Ministerie van Economische Zaken en de vergunningsaanvraag van TAQA BV blijkt dat gedurende de aanleg van nieuwe putten op het terrein van TAQA langs de  Bergerweg die Bergen met de Randstad verbindt, er elke dag 7 dagen per week, 24 uur per dag, 200 zandvrachtwagens voor afvoer van puin zullen rijden.

Schooljeugd die langs de Bergerweg naar school fietst loopt gevaar doordat zij de afrit met de grote vrachtwagens die afslaan kruisen. Elke 7 minuten komt er een 40 tons vrachtwagen van of naar de de puttenlocatie op de Bergerweg langzaam op gang wat forse vertragingen oplevert.

Elders werkende Bergenaren zullen flink vroeger van huis moeten om hun werkplek tijdig te bereiken.  De opstoppingen zullen zich niet alleen beperken tot de Bergerweg, maar zullen ook invloed hebben op de doorstroming op de Ringweg Alkmaar.

On January 3rd, 2011, posted in: NIEUWS

Leave a Reply