Wintershall: productie Noordzee-gas onder druk door lage gasprijs

De toekomstige gasproductie op de Noordzee staat onder druk. De prijs voor gas is veel te laag.  Het Duitse olie- en gaswinningsbedrijf Wintershall waarschuwt dat velden kunnen worden stilgelegd.
Uit het artikel in Energiebeurs Bulletin
>> (…) Nederlandse offshore velden zijn relatief klein, veel zijn tevens al op hun retour qua productie waardoor de totale prijs-volume-winst relatie onder druk komt te staan. [Wintershall] heeft dan ook te maken met een constante heroverweging van haar operaties op de Noordzee. Als de winstgevendheid van de velden onder druk komt te staan wat nu al dreigt te gebeuren, zullen diverse velden worden afgestoten of stilgelegd. (…)
Wintershall waarschuwt vooral voor het feit dat de Nederlandse prijs voor geleverd gas uit de Noordzeebodem verslechtert. (…)
Andere gasproducenten in Nederland hebben hier ook al voor gewaarschuwd.

Als maatschappijen hun operaties heroverwegen kan dit een zeer snel einde van gasproductie op de Noordzee betekenen. Wintershall, Shell/Exxon en Gaz de France (…) hebben de kritieke gaspijpleidingen in handen waar het hele systeem op draait. Indien door een besluit productie stil komt te leggen, kan dit een domino effect hebben. Als een aantal centrale velden worden stilgelegd, gebeurt dit ook voor alle hieraan verbonden pijpleidingen waardoor anderen hun transportmogelijkheden zien verdwijnen.  Bron: Energieraad. Lees meer…….

On May 25th, 2010, posted in: NIEUWS

Leave a Reply